Hubnutí břicha

26. 11. 2016

Břicho je část těla, která vzdoruje redukci o mnoho déle, než ostatní části těla.

Je to i proto, že svaly na břichu velmi málo v současné době potřebujeme. Sedavé zaměstnání je nezapojuje, chůze, pokud nemáváte dostatečně pažemi, rovněž jen málo, sestavy ve fit centrech ne vždy splní to, co slibují.

Hubnutí břicha je opravdu velmi náročné.

V zásadě jde o to, že proces řízení rozpouštění tukových zásob je právě věc genetická.

Tak, jak má někdo postavu hrušky či jablka, a jak se mu tuk naskladňuje, tak se mu i rozpouští. Ale hubnutí břicha vzdoruje, i když jsou většiny tuků po těle již rozpuštěny. Tady usazené tukové zásoby jsou v zásadě ty první, které se začnou navyšovat, a v těle to není tak, že první do skladu a první ze skladu! V těle je to tak, že první do skladu a již nikdy ven!

Normálně je buňka schopna na jednom konci tuk přijímat a na druhém pouštět do oběhu, ale v naší době se děje ve většině těl to, že se více naskladňuje, než vyskladňuje. A právě na břichu, které se jen velmi málo přirozeně hýbe, a tudíž je to ideální místo na ukládání přebytečného tuku. A tedy proto jde hubnutí břicha tak špatně, protože je to poslední místo, ze kterého to tělo bude čerpat. Nejdříve vyčerpá přebytečné zásoby všude, kde to překáží a pak teprve to břicho.

Jak na to?

Ale když použijete Systém asistovaného hubnutí®, tak to jde od hlavy dolů – jako kdybyste brali pravítko a hrnuli to dolů a tělo se celkově zmenšuje, protože si redukci řídí sám mozek a vypouští přebytečné zásoby podle toho, jak je třeba. A dělá to rovnoměrně! Naštěstí nám nerozpustí tuky na jedné ruce a na druhé ne:-). Rozpouští postupně a všude, takže se tělo dostane do normální hmotnosti a je to celé v relaci.

Je jedno, kolik kilogramů potřebujete zhubnout! Se Systémem asistovaného hubnutí® si každý zredukuje váhu tam, kde si ji přeje mít.

Pokud byste si však chtěli svaly na břichu zlepšit, aniž byste si přivodili zavodnění (viz články o sportu, metabolické harakiri...), tak dělejte toto cvičení:

Po probuzení ležte na zádech a nohy natažené. Začněte dýchat do břicha a přitom ho stáhněte k podložce. Při výdechu zatáhněte svaly a břicho k podložce. Zpočátku vám to nepůjde, protože je to divný protipohyb, ale cvičte to a za chvíli vám to již půjde. Dělejte to každé ráno, budete velmi hezky probuzeni a za chvíli zjistíte, že vám to hubnutí břicha jde mnohem lépe, než jste čekali a již se tam méně usazuje voda a břicho zůstává plošší a celkově se zmenšuje, až uvidíte i první „buchty“:-).

Pokud vás článek zaujal a rádi by jste začali hubnout s naší pomocí, neváhejte nás kontaktovat!

Další zajímavé příspěvky na téma hubnutí, naleznete v sekci články.

diplomovaný nutriční terapeut
Lenka Náměstková, DiS.