Blog

Chcete se dozvědět více o tom, jak správně a zdravě hubnout? Pravidelně pro Vás připravujeme nové články plné zajímavých a především poučných informací nejen o hubnutí.

Prozření

26. 12. 2020

Bylo to, jako když mi někdo sundá šupiny z očí. Je to podezřelé! Tuto větu pronesla klientka po edukaci Systémem asistovaného hubnutí®, kdy jsme si vysvětlily, že bude hubnout, i když bude jíst i dorty, i řízek, i palačinky, i oříšky, i kulajdu..., a to v porcích, které se jí zdály být nekonečně velké a bez toho, že by musela dělat jakékoli cvičení. Jen bude jídla jíst v patřičné časy. Může překvapit, že mrkev nebude jíst večer, papriku nebude dávat na snídani, večer nebude poštipovat sýr, polévka již není grunt a maso špunt, a ještě řada dalších poznatků.

Celý článek

Vůle je neadekvátní odpověď na hormon

23. 2. 2021

To je ten důvod, proč všichni sníte jídlo, i když víte, že ho nemáte jíst. Protože vůle je neadekvátní odpověď na hormon. Hormon je výkonná moc a vůle je produkt velkého mozku, který je virtuální realita.

Celý článek

Také máte v hlavě, že denní vážení je špatně?

2. 12. 2020

Nenechte si toto, prosím, nikým namluvit, protože to platilo ve 20.století!! Váhy byly co dílek, to kilogram a když dal lékař klientovi nějakou dietu, tak říkal, aby se nevážil denně, protože na těch váhách to nebylo vidět, že ten člověk pracuje a nikdo nehubne po kilech. Tak to mělo své opodstatnění a bylo to správně. Ale nyní jsou váhy digitální, naprosto jasně vidíme, co s tím tělem děláme a dává nám to obrovskou možnost kontroly. Ale samozřejmě musíte vědět, co se v tom těle děje. Z té váhy získáváme 3 údaje a každý něco znamená.

Celý článek

Tělo je geniální nástroj

22. 11. 2020

Přečtěte si náš článek o tom, proč je tělo geniální nástroj.

Celý článek

Pocit

9. 11. 2020

Mluvím s mnoha klienty a ti už přicházejí ponejvíce trochu poučeni od člověka, který si dal Systémem asistovaného hubnutí® tělo do pořádku, takže tam ten pocit nemám, ale když však mluvím s lidmi, kteří o Systému asistovaného hubnutí® ještě neslyšeli a vysvětluji jim, že mohou vrátit vychýlený zdravotní stav do normálu jen základním jídlem a bez sportu, včetně glykemie, cholesterolu, kyseliny močové, krevního tlaku, aniž by vylučovali jakékoli suroviny z jídelníčku, kromě léčebných účelů, tak cítím nedůvěru.

Celý článek

Šílené ketózové a low carb diety

1. 8. 2020

Marketingové texty ujišťují všechny, co to není za zázrak, bohužel ale veřejnost neinformují o negativních dopadech této diety.

Omezením sacharidů v příjmu potravy dochází k nevratným poškozením těla.

Sacharidy se v těle účastní set procesů! Nejdou z jídelníčku vylučovat nejen z těchto hlavních důvodů:
jsou zdrojem glukózy – přímý zdroj energie pro tělo i mozek. Zde se zastavím, protože zastánci ketózových diet tvrdí, že až 70% glukozy pro mozek dovede tělo vytvořit ketózou, ale těch 30% znamená minimálně 45g čisté glukozy!! Pro představu – celý svazek ředkviček v hodnotě 135g má 2,51g glukozy, 100g vlašských ořechů 3,33g glukozy!!! Z masa glukozu nedostanete, z vajec ji nedostanete, ovoce ti lidé nejedí! Sacharidy z pečiv a příloh rovněž nejedí. Jenže toto všechno vede k tomu, že dochází k poškozením mozku!!!

Celý článek

Často kladené dotazy

15. 7. 2020

Co je podle vás největší chyba, kterou dělají začátečníci při snaze zhubnout?

Největší chyba, kterou lidé při snaze zhubnout dělají, spočívá v tom, že si myslí, že musí omezit stravu. Opak je pravdou! Musíte jíst, abyste hubli. Je to paradox hubnutí. Problém je v tom, co jíst a kdy! A tady se lidé dostávají do pasti, protože firmy, které prodávají produkty na hubnutí, mají nesmírně dobře zpracované marketingové nástroje k tomu, aby jim lidé naletěli. A ten člověk se dostane do situace, kdy plní všechny ty dobré rady, které chvíli fungují, kus zhubne, ty ale nejde dodržovat pořád, protože to poškozuje zdraví, tak od toho upustí a najednou je vše zpět! Proč?

Celý článek

A doba temna nastala!

10. 5. 2020

Na Seznamu byl publikován tento článek - Spočítáno: Obezita zdvojnásobuje riziko koronaviru a firmy prodávající pilulky okamžitě zareagují a začnou vás strašit černými scénáři!

A jak hned nezhubnete, tak onemocníte a průběh bude strašný!

Až se mi z toho obrací žaludek.

O to více nás to nutí, abychom vám všem pořád donekonečna vysvětlovali – NEMŮŽETE ZA SVOU NADVÁHU! V našem mozku je to postavené úplně jinak, než jsme si doposud mysleli a je třeba změnit celý přístup k jídlu!

Celý článek

Nejezte ze stresu, nejezte z nudy!

9. 4. 2020

Tři základní obrany ve stresu:

  • nejezte, když vám nekručí žaludek a není nastavený kontrolní čas
  • pijte diuretické čaje na eliminování zadržené metabolické vody 3x denně
  • uhněte hlavou a oči stočte jinam, než na to jídlo. Máte pak šanci to dát zpět do lednice či spíže a jít pryč!!! Pamatujte na to, že beta endorfin má poločas rozpadu minimálně 10 minut! Je to století, když se máte udržet od jídla. Tak běžte pryč dělat něco příjemného, abyste to překonali. Ne se potrestat odnětím jídla a jít ještě žehlit.

Celý článek

Když chcete zaorat hnůj do pole, pojedete na výlet na kole?

26. 1. 2020

Všichni samozřejmě odpovíte, že ne, ale v životě přesně toto děláte!
Jste v 21. století, potřeby těla se diametrálně proměnily, ale Vy jste si to nikdo nepřerovnali v hlavě, že musíte přerovnat stravu tak, aby pracovala pro Vás a ne proti Vám, jak ji necháváte pracovat.
Bohužel po těch všech dobrých radách ani netušíte, že jíte špatně!

Celý článek

Vy myslíte, hypothalamus dělá!

2. 12. 2019

A zde jsme u jádra pudla. Vy si myslíte, že si řídíte stravu, ale to není pravda ze dvou fyzikálních důvodů.
Jednak nevidíme očima, ale mozkem a to konkrétně jeho částmi umístěnými v occipitální části lebky. A než se to tam dostane, tak hypothalamus má dávno před námi informace o tom, na co se dívá a zda je daná surovina zajímavá pro navýšení tuku do těla – což má v popisu práce!

Celý článek

Tělo jako podstavec

16. 9. 2019

Tak touto poznámkou mě pan MUDr. Beneš v pořadu pana Krause velmi pobavil, protože přesně to potvrzuje tu starou domněnku z 20. století o tom, že velký mozek je nejvyšší řízení! Možná tak od podlahy.
Jak bláhové tvrzení! Je to odborník na svém místě, protože je zcela zaujat svým oborem, ale unikají pak souvislosti.
Pokud budete vnímat tělo jako podstavec, tak se nikdy nedoberete správného náhledu na danou tématiku. Tělo je to, kvůli čemu se to všechno točí a pohání!!! Má tlampač v podobě hypothalamu a amygdaly, které nám tlumočí, co máme pro tělo vykonat!

Celý článek

Hypothalamus je extrémně chytrý!

16. 8. 2019

Znakem největší chytrosti hypothalamu je, že nás nechá si myslet, že si řídíme stravu. Je to ale náš veliký omyl! My naprosto neřídíme stravu, naopak, jsme velice pečlivě řízeni. Existují 2 fyzikální důvody k tomuto tvrzení. Prvním je poznání, že nevidíme očima, ale především okcipitální částí našeho mozku.

Celý článek

Hlupák neví, že je hlupák

6. 7. 2019

Těmito slovy bohužel musím někdy komentovat situaci, kdy hlupáci, bohužel i z řad odborníků, kteří si nedávají do souvislosti nové informace, neustále opakují 50 až 70 let staré překonané poznatky. S bohorovným klidem trousí nesmysly a ani je nenapadne, že to v dnešní době již nesmysly jsou. Vy, kdo máte hlavy otevřené, přemýšlejte, proč mohu již 15 let udržovat postavu i hmotnost z mládí, ačkoli jsem dříve, použitím těch starých metod, dokázala vážit i více než 86 kg a nyní, přestože jím všechno, nic nevyčleňuji ze stravy a necvičím, tak mám hmotnost o 26 kg nižší a vše v pořádku?

Celý článek

To snížení tam již je!

17. 2. 2019

Jen není vidět a to dělá lidem velké problémy. V mozku se ihned objeví emoce – vše je nanic! Já se tady snažím a k ničemu to není! Dělám taková opatření s jídlem, cvičím a pořád to nenese výsledky! Tak jakmile při vážení budete mít tento pocit, vzpomeňte si na to, co se vám tady budu snažit vysvětlit. V těle některé reakce pracují v řádech vteřin, což jsou třeba reakce hormonů, některé v řádech hodin, což je třeba zpracování jídla a některé v řádech dní – například cholesterol se vyrábí 3 dny!

Celý článek

Převratné objevy vědy

10. 2. 2019

Převratné objevy vědy nám denně přinášejí nové a stále lepší výrobky. U nich se vůbec nedivíte, že je to možné. Přeci věda je tu od toho. Považujete to za normální, že traktor před dvěma sty lety ještě nebyl a nyní nejen, že existuje, ale sám si umí jezdit po poli a orat!

Celý článek

Kousnutí

30. 1. 2019

Všichni to známe. Po dítěti zbývá na talíři maličký kousek zbylého jídla, které ta ratolest již odmítá dojíst, protože ještě poslouchá tělo.

Celý článek

Zpožděný metabolismus

3. 10. 2018

Řada žen má o den zpožděný metabolismus, aniž si to uvědomuje. A to působí řadu obtíží.

Celý článek

Čas

8. 9. 2018

Žijeme v tak absurdním světě, že nejde poznat, co je pravda a co lež. Zda dietní opatření jsou správná, či špatná. Hlupáci s bohorovným klidem hlásají bludy, aniž to vědí a obyčejný člověk, který nečte biochemii, nemá vůbec žádnou šanci se v té změti informací zorientovat.

Celý článek

Video MUDr. Měšťáka

1. 8. 2018

Vážení, pokud jste viděli videorozhovor s MUDR. Měšťákem o pitném režimu, ihned to všechno vyházejte z hlavy! Nevím, co se panu doktorovi stalo, ale tyto nesmysly a nepodložené úsudky nelze ani brát vážně.

Celý článek

Pomůžeme Vám pochopit, proč nemůžete za svou nadváhu

14. 7. 2018

Jestli jste z těch přesvědčených, že si za nadváhu můžete sami, tak se pokusím Vám přiblížit určité skutečnosti týkající se našeho mozku, které nejsou známé, ale jsou naprosto určující pro to, aby se Vaše tělo mohlo nadváhy zbavit.

Celý článek

21. století je století mozku!

5. 5. 2018

19. století bylo stoletím páry, 20. století bylo stoletím počítačů a 21. století je století mozku!

Dříve nepředstavitelné myšlenky, že mozkem mohu ovládat řadu činností v těle, o kterých se donedávna tvrdilo, že to nejde, začíná být skutečností.

Celý článek

Hrnečku, vař!

30. 1. 2018

Tato notoricky známá pohádka je naprosto úžasná, protože přesně vystihuje práci hypothalamu.

Dokud VY neřeknete „Hrnečku, dost!“, tak tu kaši bude vařit pořád! V USA někteří lidé váží přes 450 kg!!! Jeden blbec to dotáhl na 500 kg a ještě se tím chlubí!!

Celý článek

Stokrát nic umořilo osla

21. 1. 2018

Toto rčení snad vzniklo přesně k popsání situace, která potkává všechny hubnoucí lidičky.
Na začátku máte všichni veliké rozhodnutí zbavit se nadbytečných kil. Také kila jedou dolů jako po másle. Ale pak najednou sestup začne váznout a dostavují se psychické stavy, kdy si říkáte, že je to všechno nanic, že všichni zhubnou, jen vy ne, že nemá cenu se tak trápit, že jídlo je to jediná radost, kterou máte, co byste z toho života měli…, a to je přesně stav mysli, který není náhoda, je to právě to stokrát nic umořilo osla, protože to způsobují hormony působící přes amygdalu k tomu, abyste redukovat přestali!

Celý článek

Příběh váhy

2. 12. 2017

Bylo nebylo, v jednom hezkém domečku žila jedna váha. Byla to pěkná digitální váha s vážením po 100g a byla na to pyšná. Ta váha si neměla na co stěžovat. Každý den k ní přišla její holčička, stoupla si na ni, váha jí řekla, že je to dobré a že jí přeje hezký den.

Celý článek

Jak vznikají dezinformace aneb ZASE TO MLÉKO!

27. 8. 2017

Byla jsem šokována, do jaké konverzace jsem se zase jednou, na nejmenované sociální síti, dostala…Začalo to úplně nevinnou otázkou: „Jak připravit 10ti měsíčnímu kojenému dítěti kašičku bez mléka, když mamince nejde vlastní mléko odstříkat a náhradní (rozuměj umělé) mléko dávat nechce?“ S dobrým úmyslem mamince pomoci, jsem odpověděla do komentáře, že v malém množství může být do pokrmů použito kravské mléko od 6. měsíce věku dítěte. Touto odpovědí jsem ale odstartovala velmi výživné vlákno plné dezinformací, faktů vytržených z kontextu a plácání se ve vlastní nevědomosti a zaslepenosti.

Celý článek

Budete také ti chytří?

27. 7. 2017

Ano, budete chytří a přijdete se poradit, jak zařídit, aby jídlo pracovalo pro Vás a ne proti Vám? A nebo si pořád ještě myslíte, že špagety jsou lehká večeře?

Celý článek

Proč je tolik lidí s nadváhou

7. 7. 2017

Ráda pozoruji lidi, co nakupují v obchodu nebo co si objednávají v restauraci k jídlu. Nebo na dovolené, co si nakládají na talíř. Vím, to není dobrá vlastnost. Ale mě tak trochu omlouvá moje profese nutričního terapeuta a dělám si tak svůj soukromý výzkum. Rodiče mých dětských a dorostových klientů se často u mě odvolávají na dědičnost a tak pardonují nadváhu dítěte.

Celý článek

Necvičím

27. 6. 2017

Necvičím, neberu pilulky na hubnutí, jím všechno a přesto si udržuji stálou hmotnost! Jak to?

Celý článek

Jsme tu pro Vás, abyste to nevzdali!

23. 5. 2017

Často se stane, že se s velkým entuziazmem vrhnete na redukci nadváhy, ale po čase nadšení vyprchá a úmysl se rozplyne do všednosti. Vše nejde tak, jak si člověk představuje, okolí hází klacky pod nohy, práce je přespříliš a na jednoho člověka, který si ani neuvědomuje, že má ještě vnitřního nepřítele uvnitř své hlavy, to je prostě moc.

Celý článek

Nemám vůli!

31. 3. 2017

Toto často říkají lidé, kteří se snaží zhubnout a nejde jim to. Vůle je neadekvátní odpověď na hormon! Všichni se snažíte rozumem řídit stravu, ale v těle to pracuje jinak. Zatím si nikdo neuvědomujete, že stravu neřídíte VY, ale hypothalamus. Vy si všichni myslíte, že když řídíte ruku v běžném vnějším životě,

Celý článek

Chtít a „chtít“ zhubnout

23. 2. 2017

Kolikrát v životě jste si řekli: Jeee, chtěla bych zhubnout…a následovalo: tak od zítra začnu…nebo od pondělí…od prvního..po novém roce.. A kolikrát jste to už odložili??

Celý článek

Princové na bílém koni došli už dávno!

10. 2. 2017

Proč vám píši takovou větu? Protože speciálně ženy se dokáží postarat o všechny, o všechno, jen ne o sebe!

Celý článek

Rozhovor s Lenkou Náměstkovou, DiS. na rádiu Patriot

26. 1. 2017

Poslechněte si rozhovor s Lenkou Náměstkovou, DiS. na rádiu Patriot.

Celý článek

SAH - Dieta 21. století

24. 1. 2017

Řada lidí se diví, že pracně shodí nadbytečná kila, ale ta se vzápětí vrátí s dalším přírůstkem a váha je ještě vyšší, než vůbec začínali. Nerozumí tomu, začnou tedy znovu a naprosto si neuvědomují, že není jejich vina, že se toto děje!! Je to vina jednoho malého zařízení, které máme v hlavě, jmenuje se hypothalamus a řídí nám stravu, abychom vše přežili.

Celý článek

Svátky přidávají lidem na nadváze, ale není třeba házet flintu do žita!

28. 12. 2016

Na dosaženou váhu se hmotnost vrací rychleji, tak nenechte hypothalamu žádnou šanci, aby Vás válcoval s vyšší váhou po svátcích. Použijte Zeleninovorybí den, ten to v těle porovná a zase již půjde vše dát do pořádku.

Celý článek

Omyly u jogurtů

2. 12. 2016

Nastal čas nachlazení, často se nemoc rozjede a musíte použít antibiotika. Ta si poradí s nemocí, ale mohou v některý tělech některé z nich způsobit větší škody na přirozené mikrofloře ve střevech, než je zdrávo.

Celý článek

Hubnutí břicha

26. 11. 2016

Břicho je část těla, která vzdoruje redukci o mnoho déle, než ostatní části těla.

Celý článek

Ženy po 40? Lovná zvěř!

Ano, ještě nechtějí vypadat jako staré skříně a mají peníze na to, aby se o sebe postaraly. Toho zneužívají všelijací hochštapleři, kteří o výživě ani nemají ponětí...

Celý článek

Normální jídlo

Co je to vlastně „normální jídlo“?

Celý článek

Mýty o potravinách - vejce

Málokterá potravina je zahalena do tolika mýtů a polopravd jako vejce.

Celý článek

Odbornost přináší zisk

Systém asistovaného hubnutí® letos oslaví 10 let existence. Návratnost investice, která činí asi 120 tisíc korun, je necelý rok.

Celý článek

Omezujete všechen tuk

Tuky jsou nedílnou součástí zdravé výživy. Mnozí, váhu redukující se snaží ze stravy vymýtit tuky úplně. A mnozí vnímají údaj o množství tuku výběrově.

Celý článek

Zelenina nemusí být váš nepřítel

Každý ví, že zelenina je zdravá, o tom není pochyb. A co je jejím zdrojem zdraví také nemusím připomínat. Poskytuje našemu organismu celou škálu vitamínů, minerálů, stopových prvků, enzymů, aromatických látek, glykosidů, vlákniny a dalších organismu prospěšných látek.

Celý článek

Mýtus o mléku

Toto je jeden z nejrozšířenějších bludů. Z východní kultury se k nám šíří informace, že nemáme mléko pít, že nejsme koťata, že je to jed! Jak je to doopravdy?

Celý článek

Nutriční terapeut versus výživový poradce!

9. 2. 2016

Zhlédnutí diskuzního pořadu s Michaelou Jílkovu „Máte slovo“ mne znovu nutí dát důraz na skutečnost, že je třeba Vám neustále vysvětlovat, jaký je rozdíl mezi nutričním terapeutem a výživovým poradcem.

Celý článek

Cítím se pod tlakem

21. 1. 2016

Víš, vypadá to senzačně a dává mi to i smysl, ale já jsem z toho v takovém tlaku! Ještě ta představa, že se musím každý den vážit a čelit tomu děsivému číslu, do kterého jsem se dopracovala. Hlásit ti? Ne, to není nic pro mě. Ještě se stresovat z toho, že se někomu musím zpovídat. Víš kolik mám starostí? Základ zvládnu, sem tam něco ujedu, ale vždyť o nic tak vážného nejde. Když se budu držet většiny, tak to stejně fungovat bude, ne? Já na sebe nechci tlačit, bude mi stačit, když to půjde pomaličku a postupně. Já se teda potom ozvu...

Celý článek

Stres!

23. 6. 2015

Aktuální top v časopisech zdravého životního stylu a již potvrzený nejrozšířenější faktorpříčiny nadváhy. Máme pocit, že stres je součástí našich životů a je naprosto běžný. Nepodceňujeme tím ale jeho roli?

Celý článek

„To musí být hloupost!“

5. 5. 2015

Alespoň to jsem si říkal, než jsem sám poprvé zjistil, jak funguje princip Systému asistovaného hubnutí® (SAH). O to větší bylo moje překvapení, když vidím, že to opravdu pomáhá a má to smysl.

Celý článek

Vyšel o nás článek v magazínu CityRevue

30. 1. 2015

V čísle č. 1/2015 lifestylového magazínu CityRevue najdete článek o Systému asistovaného hubnutí®.

Celý článek

Vánoční pokyny

23. 12. 2014

Vánoční svátky opravdu prožívejte radostně, nekazte si je zběsilým úklidem, spíše se nalaďte klidem a odpočíváním a vnímejte krásu pohody, pohádek, setkání a radosti!
Jako každý rok pro Vás máme připravené pokyny, jak se stravovat o vánočních svátcích.

Celý článek

Kdy začít s „dietou“?

18. 12. 2014

Také se řadíte mezi ty, kteří touží shodit pár kilogramů, ale stále se nedokážou odhodlat? Nemůžete najít vhodnou příležitost a ten správný čas kdy s hubnutím začít?

Celý článek

Vyšel o nás článek v magazínu B.O.D.Y.

3. 11. 2014

V čísle č. 3/2014 magazínu B.O.D.Y. najdete článek o Systému asistovaného hubnutí®.

Celý článek

Tak už nemohu říkat, že nejsem trojmo

3. 11. 2014

Již totiž opravdu naráz trojmo jsem! Jak to? Je to jednoduché!
K myčce, kterou mám již dlouho, přibyl do domácnosti uklízecí robot – náš „krabík“.
A tak se stalo, že jsem si jednoho večera, kdy jela myčka, „krabík“ uklízel ušpiněnou kuchyň a já jsem volala své mamce, uvědomila, že jsem opravdu trojmo!

Celý článek

Vůle

29. 10. 2014

Většina z Vás považuje vůli za hlavní součást procesu hubnutí. Proto Vás pak překvapí, že přijde chvíle a neposlouchají Vás ani Vaše ruce, ani Váš rozum, jíte jídlo, o kterém víte, že byste ho rozhodně jíst neměli a stejně to uděláte. Proč to tak funguje, jak je to možné?

Celý článek

Zelená káva - zázrak či podvod?

26. 8. 2014

V současnosti patří mezi nejvyhledávanější prostředky na hubnutí na internetu.
Zelená káva aktuálně vede v žebříčku populárních dietních doplňků.
Jako každý jiný přípravek na hubnutí slibuje výrazné zrychlení metabolismu, rozpouštění a přímé spalování tuků na molekulární úrovni.

Celý článek

Konkurence SAH

26. 6. 2014

Konkurence ze zoufalství pomlouvá, že naše hubnutí není zdravé. Opak je pravdou. Systém asistovaného hubnutí® vykazuje neuvěřitelné terapeutické schopnosti. To, co původně vzniklo jen jako prostředek k redukci, iniciuje v lidském těle samoopravné procesy a nastoluje potřebný řád a opravy. Naše těla jsou naprosto geniální a dovedou se skvěle opravovat - když k tomu dostanou příležitost. A tou se ukazuje právě Systém asistovaného hubnutí. Správné skládání stravy do těla, správný výběr stravy, správné suroviny ve správnou dobu, to vše je Systém asistovaného hubnutí®. Není to nahodilé hubnutí jako u ostatních redukčních strategií, je to naopak do poslední maličkosti propracovaný proces uplatnění biochemických poznatků, praktických opatření a psychologických tlaků, které u klientů vedou k denní redukci 100-300 g dolů. Není pravda, že by to nešlo, dobrý nutriční terapeut by už neměl nic takového tvrdit. A rozhodně by také neměl tvrdit, že bez sportu to nejde. Naopak. A není na tom nic nezdravého. Přesně opačně – jestliže u klienta zjistíme, že jeho metabolický obrat nedokáže odbourat sportem vytvořenou vodu, tak je pro něj sport nezdravý, protože poznenáhlu tloustne místo toho, aby hubnul!

Celý článek

Hubnutí pro maminky

21. 4. 2014

Milé ženy a čerstvé maminky…

Spousta z nás v průběhu života stále bojuje se snižováním váhy, jejím udržováním a stále se snaží hlídat příjem a výdej kalorií…
Ve chvíli, kdy zjistíme, že v nás roste nový život, nejednu z nás napadne myšlenka, že teď konečně můžu jíst cokoli…kdy jindy mohu oprávněně přibrat, jíst dobroty bez výčitek, když ne teď!? Vždyť mám přece těhotenské chutě a to je normální …a navíc – JÍM ZA DVA!!
Na to velký pozor!! Pamatujte, že jakou nadváhu si v těhotenství vyjíte, s takovou nadváhou se s velkou pravděpodobností budete potýkat v období přechodu a možná i dříve…
Tělo si vyrobí sklady, a i když je hubnutím vyprázdníme, tak tam zůstanou připravené na další roky a váš hypotalamus je velice rád opět naplní…

Celý článek

Systém asistovaného hubnutí® - Science fiction? Ne! Biochemie v praxi!

23. 3. 2014

Jako zázrak to zpočátku na klienty může působit. Při představě, že jim nic nezakážeme, naopak po nich začneme chtít, aby jedli všechno, včetně řízku, buchtiček se šodó, roštěné s rýží či rajskou s knedlíky, tak jen nevěřícně kroutí hlavou, kamže se to vlastně dostali!

Celý článek

Zdravý jídelníček

7. 2. 2014

Co to je vlastně zdravý jídelníček? Od lékařů, z internetu, od poradců všeho druhu slyšíte co všechno je zdravé a co je strašně nezdravé a co byste jíst měli a co rozhodně ne, ale bohužel je všechno vedle, jak ta jedle!
To, co vás obklopuje, je z největší části práce marketingu. Business určuje, co jíte a co nejíte. Vezměte pár příkladů.

Celý článek

Pocit selhání

17. 12. 2013

Velmi častým problémem, který komplikuje udržování, je pocit selhání. Tato emoce nastupuje v okamžiku, kdy se do kolize dostane záměr s realitou. Měli byste si ale uvědomit, že tato reakce je naprosto neadekvátní.

Celý článek

Hubnutí stehen

1. 11. 2013

V případě, že máte typ postavy androgenní, tedy takzvané jablko, tak hubnutí stehen není nic, co by vás zajímalo. Když ale máte typ gynoidní, tedy často nazývaný hruška, pak tuk, soustředěný právě do partií boků a stehen, bude přesně to, co Vás irituje a co bude třeba dát dolů.

Celý článek

Časopis Tina 9. 10. 2013

15. 10. 2013

Vyšel nám článek o naší kolegyni Jitce Brzorád v časopisu Tina (vydání z 9. 10. 2013).

Celý článek

Nevažte se denně, ať Vás to nestresuje!

2. 10. 2013

Tahle věta by měla spolehlivě dobrého nutričního terapeuta dostat do varu. Díky ní totiž chodí převážná většina klientů s 30 kg a více nadváhy pozdě. Sice se nestresují, ale dopad a procitnutí jsou drtivé.

Celý článek

Jíst vše, necvičit a zhubout? Zázrak?

17. 9. 2013

NE! Systém asistovaného hubnutí®! Když toto řekneme klientům, tak si ťukají na čelo a myslí si, že je chceme oklamat!

Celý článek

Hubnutí břicha

4. 9. 2013

Břicho je část těla, která vzdoruje redukci o mnoho déle, než ostatní části těla.

Celý článek

Plavky velikosti M

4. 9. 2013

Nový příspěvek od jedné z našich klientek.

Prázdniny jsou definitivně za námi a s tím i pomyslně končí léto, teplíčko, sluníčko, opalování a všechno to co k létu patří. Pro mě bylo letošní léto to nejkrásnější za mnoho let. Vůbec ne díky neuvěřitelným zážitkům v podobě cizích zemí nebo nové lásky, ale díky své nové postavě.

Celý článek

AKTUALIZOVÁNO! - Nebuďte na hubnutí sama! - časopis Perfect Woman

20. 7. 2013

Vyšel nám článek v časopisu Perfect Woman. Článek nám nyní vyšel také na webu PrimaŽena.cz.

Celý článek

Už vím, proč jsem tlustá.....

27. 6. 2013

Jeden den mého života:
Z neděle na pondělí špatně spím. Čeká mě služební cesta, ale nevím, zda nebude ráno na silnicích zácpa, a tak se chci vzbudit dřív a nezaspat. Obavy zapisuji do sešítku, který mám vedle postele.

Celý článek

Jdu do toho

22. 5. 2013

Čas od času si povzdychnu ten či ta mají ale štěstí, to mě se stát nemůže. A přišel den kdy i mě štěstí navštívilo. Povídám si s kamarádkou Jitkou, jak ten náš život běží a co děláme. Ona se zmíní, že jde do nového dobrodružství a bude podnikat v oblasti zdravé výživy a snižování váhy. Hm, to je zajímavé. Potřebovala bych najít způsob jak odloupat přebytečná kila. Není žádný problém, oloupeme, praví Jitka. No, zapomeň na to, že budu běhat kolem paneláku a chodit někam cvičit! Neboj, znám způsob, při kterém je pohyb zakázaný, to je dietní režim pro hraběnky. Tak jdu do toho, věřím ti!

Celý článek

Co mě udivuje

18. 4. 2013

Co mě udivuje, ba co mě děsí. Narůstá počet dětí, které mají stravovací návyky vedoucí k nadváze až obezitě, ale na druhou stranu k podvýživě. Podvýživou myšleno nedostatečně vyživené tělo ať už vypadá až moc dobře krmeno či je vyzáblé. Toto vše víme, píše se o tom ve všech médiích, jsme informovaní jako nikdy v letech minulých. A přesto zdravotních problémů spojených s nadváhou u dětí a mládeže narůstá. Kde hledat chybu, když se obrovské množství odborníků celého světa touto otázkou zabývá. Proč se toto neřeší v základních kamenech.

Celý článek

Nutriční terapeut vs. Výživový poradce

5. 4. 2013

aneb Jak se vyznat ve světě zaručených rad pro zdravý jídelníček

Právě s obdobím jara a nadcházející „plavkovou sezónou“ mnoho z nás hledá způsoby, jak efektivně, co nejrychleji a dlouhodobě změnit životní styl a zhubnout.
Z internetu, časopisů a dalších medií se denně dočítáme o mnoha různých „zaručených způsobech – Jak na to“...
Ale jak se v tom všem vyznat, když jedna rada často vylučuje radu druhou??

Celý článek

Metabolické harakiri

4. 3. 2013

Také máte v hlavě tisíckrát opakované tvrzení o tom, že bez sportu nejde hubnout? A děláte ve světle tohoto tvrzení různá tělesná cvičení a stále bez výsledku?

Celý článek