Hubnutí stehen

1. 11. 2013

V případě, že máte typ postavy androgenní, tedy takzvané jablko, tak hubnutí stehen není nic, co by vás zajímalo. Když ale máte typ gynoidní, tedy často nazývaný hruška, pak tuk, soustředěný právě do partií boků a stehen, bude přesně to, co Vás irituje a co bude třeba dát dolů.

Jak to ale udělat?

Běžná rada - běžte cvičit! A tak se rozhodnete pro kolo nebo spinning a začnete makat! Jenže ouha. Žádný efekt to nemá, nadváha je stále větší a hubnutí stehen neprobíhá tak, jak byste chtěly. Naopak, zdá se, že stehna jsou pořád větší a větší a ani známka jejich zhubnutí.

Proč?! No protože vám zase nikdo neřekl, že tam, kde tělo zahřívá, tam také staví! V případě, že máte gynoidní tvar postavy, tak rozhodně vaším sportem nemůže být právě spinning nebo cyklistika, protože tam velice intenzivně ta stehna zahříváte a tudíž i stavíte!!! Co tedy dělat? Musíte zatížit horní polovinu těla! Vyberte badmington, volleyball, plavání, nebo ještě squash nebo tenis, a nechte stavět horní polovinu a bude to brát tuk z té spodní poloviny těla.

V žádném případě nezapomeňte vyhnat po sportu vyrobenou vodu z těla!!! Jinak to hubnete znovu!

Další zajímavé příspěvky na téma hubnutí, naleznete v sekci články

diplomovaný nutriční terapeut
Lenka Náměstková, DiS.