Nejezte ze stresu, nejezte z nudy!

Tři základní obrany ve stresu:

  • nejezte, když vám nekručí žaludek a není nastavený kontrolní čas
  • pijte diuretické čaje na eliminování zadržené metabolické vody 3x denně
  • uhněte hlavou a oči stočte jinam, než na to jídlo. Máte pak šanci to dát zpět do lednice či spíže a jít pryč!!! Pamatujte na to, že beta endorfin má poločas rozpadu minimálně 10 minut! Je to století, když se máte udržet od jídla. Tak běžte pryč dělat něco příjemného, abyste to překonali. Ne se potrestat odnětím jídla a jít ještě žehlit.

Nikdy nás ani nenapadlo, jak velký podíl na naší nadváze má běžný život! Nikdy jsme si to nedávali do souvislosti.

Až nyní, kdy denně vážíme těla, kdy víme, co se v nich děje, kdy to můžeme eliminovat a pracovat s tím, tak vidíme, jak moc s tím pracovat musíme!

V těle se nikdy nic neděje jen tak! Vše je velice pečlivě řízeno k tomu, abychom všechno přežili. Všichni znáte obecně známé informace o části stresové reakce pro boj a útěk. Přes adrenalin a noradrenalin se spouští lipolýza a vydává se ze zásob.

To je ale jen jedna část té reakce!

Další její část, která probíhá současně, to je přes vasopresin v těle zadržená voda! A to už vám tak běžně známé není, ale protože to nevíte, že i tuto část musíte eliminovat, tak to neděláte. Tím, že se denně nevážíte, tak nevíte, že stoupne tlak extracelulární tekutiny mezi buňkami. A ten tlak je ten faktor! Voda se dostane do vyprázdněných tukových buněk, oživí organely, ty vychytají veškerý možný tuk, který jde okolo a udělají to, protože třetí, zase současně probíhající část reakce, vede přes hipokampus a amygdalu, přes chutě a nálady!! A hypothalamus do vás dostane vše, co jste přijedli, protože máte nachystané buňky vodou.

Braňte se, opravte si těla, nutně potřebují vaši pomoc. Dnes více, než kdy jindy.

Přeji lepší dny, zdraví a kila dolů

Lenka Náměstková, DiS.