Nemám vůli!

Toto často říkají lidé, kteří se snaží zhubnout a nejde jim to.

Vůle je neadekvátní odpověď na hormon!

Všichni se snažíte rozumem řídit stravu, ale v těle to pracuje jinak.

Zatím si nikdo neuvědomujete, že stravu neřídíte VY, ale hypothalamus. Vy si všichni myslíte, že když řídíte ruku v běžném vnějším životě, tak ji také řídíte v tom vnitřním a tady se právě všichni mýlíte. My tu ruku s jídlem neřídíme! Je to velice pečlivě řízeno hormonálně tak, aby se vám do těla dostával tuk!

Proč? Protože hypothalamus má zafixováno, že když má tělo tuky, tak mu neumře! A je to pravda! Anorektik, který ztratil tuk, umírá – a silný člověk, který má tlak pryč, kloubní a další zdravotní problémy – ale žije. A to nepoměrně déle než ten anorektik!

A o to se nám právě stará hypothalamus, protože má hormony na to, aby se tuky do těla dostaly.

Takže první, co si musíte připustit je to, že vy tu ruku neřídíte a nejste odpovědní za nadváhu těla. Je to velice těžké, ale až to uděláte a začněte pracovat s emocí - vysvětlí váš terapeut, tak najednou všechno půjde a půjde řídit i ta ruka:-). Tak neházejte flintu do žita a pěkně s kily dolů:-)!

A už to slyším ze všech stran – kdybys nežral(a), kdyby ses hlídal(a), kdyby ses správně stravoval(a)...

Ale právě to tak není. Vůle a rozum jsou neadekvátní odpověď na hormon, což je výkonná moc proti abstrakci vůle.

Tak začněte přerovnávat ve své hlavě, jak je to doopravdy a když si s tím nebudete vědět rady, využijte služeb našich terapeutů, kteří vás správně navedou. My už udržujeme léta!

Systém asistovaného hubnutí, dieta 21. století!