Nevažte se denně, ať Vás to nestresuje!

2. 10. 2013

Tahle věta by měla spolehlivě dobrého nutričního terapeuta dostat do varu. Díky ní totiž chodí převážná většina klientů s 30 kg a více nadváhy pozdě. Sice se nestresují, ale dopad a procitnutí jsou drtivé.

Celá věta bohužel zní: „Nevažte se denně, ať vás to nestresuje, protože nevidíte ten sestup!“

V minulém století bohužel byly váhy ukazující pouze dílky po 1 kg, takže když obéznímu dal lékař dietní opatření, tak to nebylo vidět! A proto se to říkalo, jenže jsme v 21. století! Váhy máme digitální s vážením po 100 g a na nich je absolutně perfektně vidět to, co děláte s jídelníčkem. A když právě použijete Systém asistovaného hubnutí®, tak sestup je denně a postup absolutně motivující.

Važte se vždy ráno po probuzení, protože to je jediná měřitelná hodnota. Jakmile vstanete, tak v těle dojde k výbuchu všech činností a již je vše v pohybu.

Možná se divíte, proč je váha ráno jiná než ta večer. Je to proto, že různé reakce produkují různé sloučeniny a molekulová hmotnost různých sloučenin v těle je různá. A pro práci je v těle kolující voda zadržována dle potřeb. Když je zadržována příliš, může být zdrojem velkých problémů, dejte si na to pozor.

Další zajímavé příspěvky na téma hubnutí, naleznete v sekci články

diplomovaný nutriční terapeut
Lenka Náměstková, DiS.