Normální jídlo

28. 9. 2016

Co je to vlastně „normální jídlo“?

Spousta lidí dělá u redukce nadváhy velkou chybu v tom, že se snaží zbavit kil za každou cenu a mění kvůli tomu nejen své zvyky, ale hlavně složení stravy, které jí.

Oboje je špatně.

Snižování nadbytečných kil je samo o sobě tak zatěžující, že změna zaběhlých kolejí je tak náročná pro to tělo a hlavně pro mozek, že to vydrží jen chvíli a po krátké době se zase vrací ke svým zvykům, protože zvyk je železná košile!

A toto rčení naprosto platí jak pro zvyklosti, tak i pro příjem stravy.

Potřebuji-li tedy změnit svou postavu, rozhodně nemohu začít měnit hned vše. Proto v Systému asistovaného hubnutí® neměníme zvyky, ale naopak nastavíme redukční režim přesně na zvyky, pracovní režim a možnosti každého klienta.

Co se tedy mění, když deklarujeme, že s námi lidé jedí i řízek s kaší, i roštěnou s rýží, i rajskou s knedlíky, i zapečené těstoviny, i lívance s borůvkami…?

To je dobrá otázka a odpověď na ni zní, že v surovinách nic! Potřebujeme všechny suroviny pro správné fungování našeho těla a nesmyslné vylučování tu sacharidů, tu tuků, tu bílkovin, vede pouze k nerovnovážnosti v tělech a následkům v podobě nemocí. Nemáme žádné „amarouny“, musíme jíst všechny potraviny, protože každá má něco a žádná nemá všechno.

Co se mění, to je čas! Používáme totiž potraviny tak, aby pracovaly pro nás a ne proti nám.

A tady se dostávám k termínu „normální jídlo“.

Většinová společnost si naprosto neuvědomuje, že způsob příjmu stravy zůstal stejný jako v minulém století!! My jsme ale v naprosto jiném prostředí! Nejsme zapřaženi do pluhu, netáhneme dvoukolák na trh, nekácíme stromy, nečešeme jablka…

A toto zaostání za realitou stojí obrovské množství lidí obrovská kila, protože nyní je pro náš řídící mozek ráj – potraviny jsou na dosah ruky, nemusíme kvůli nim hnout ani prstem a jsou velmi kalorické!

A protože většinová společnost nepřizpůsobila stravu novým podmínkám, tak v zásadě to, co považují za „normální jídlo“, tak je v tuto chvíli „nenormální jídlo“!

Je nenormální jíst řízky večer, přestože na to mám, je nenormální jíst večer pizzu, protože nic jiného není zrovna k mání, je nenormální smažit bramboráky v 23 hodin, protože jsem se dříve k jídlu nedostal.

Přemýšlejte nad tím, zda je Vaše strava opravdu v souladu s Vaší realitou, a nebo zda zůstala v minulém století.

Nebojte se využít služeb našich terapeutů, nastaví Vám stravu přesně na Vaše podmínky a snížení nadváhy pro vás nebude na chvilku, ale již navždy.

Vaše

Lenka Náměstková, DiS.
Diplomovaná nutriční terapeutka