Pomůžeme Vám pochopit, proč nemůžete za svou nadváhu

Jestli jste z těch přesvědčených, že si za nadváhu můžete sami, tak se pokusím Vám přiblížit určité skutečnosti týkající se našeho mozku, které nejsou známé, ale jsou naprosto určující pro to, aby se Vaše tělo mohlo nadváhy zbavit.

Možná jste si vědomi, že je v mozku centrum zvané hypothalamus. Je to kontrolní centrum pro celý organismus a řídí tělo mimo naše vědomí. Nebo máte pocit, že si řídíte hodnotu vápníku v krvi? Ne, neřídíme to, je to pečlivě řízeno právě hypothalamem.

Tento kus mozku má zafixováno, že když má tělo tuky, tak mu neumře! A je to pravda – anorektik, který tuk ztratí přes únosnou míru, tak umírá a silný člověk, ačkoli má zdravotní problémy, kloubní aparát poškozený, tlak vysoký – ale žije! A to nepoměrně déle, než ten anorektik!

A o to se právě stará to vnitřní centrum. Vždycky se říkalo – tlustý budou hubený, hubený studený. A o to, aby se to nestalo, o to se právě stará hypothalamus. Snaží se do těla dostat tuk vždy, když vidí surovinu použitelnou k navýšení tuku do těla!

Ano, toto zařízení má přes oční nerv kontrolu vnějšího prostředí a vidí ven!
Takže pokud je v dosahu surovina použitelná na navýšení množství tuku do těla, tak Vás pro ni také pošle, protože na to má prostředky!
Jaké? Hormony! A to konkrétně beta endorfin, ten hormon, kvůli kterému tak cvičíte, je to spřažená reakce pro dojedení, když se z těla vydá energie. Krásně zařízené. Doporučuj knihu Stres od MUDr. Vratislava Schreibera, CSc.

A Vy se neudržíte a přesto, že víte, že to nemáte sníst, tak to sníte. To není Vaše chyba!!! To je přepečlivá práce hypothalamu, který se Vás snaží zachránit. jenže to dělá tak nešťastně, že Vám ve finále to tělo ničí.

Tak jak z toho ven?

Snadno. Nastavením režimu na Váš život docilujeme stavu, kdy přestává být toto centrum drážděno a můžeme ho řídit. To ale musí vysvětlit nutriční terapeut pracující metodou Systém asistovaného hubnutí®, není to jednoduché. Ale jídelníček, který Vám nastavíme, ten je naprosto jednoduchý a je jedno, zda se chcete zbavit tuků v oblasti břicha, hýždí, prsou… bere si to tuk tam, kde je nadbytek, což je výhoda.

Tak se netrapte zbytečně dietami, které vyčleňují suroviny z jídelníčku, to vede jen k raketovým návratům hmotnosti na ještě vyšší hodnoty a začněte pracovat se surovinami tak, aby pracovaly pro Vás a ne proti Vám.

To už umíme a dovedeme dlouhodobě udržovat.

Těšíme se na Vaše návštěvy a zůstáváme pro Vás

Lenka Náměstková, DiS.