Stokrát nic umořilo osla!

21. 1. 2018

Toto rčení snad vzniklo přesně k popsání situace, která potkává všechny hubnoucí lidičky.

Na začátku máte všichni veliké rozhodnutí zbavit se nadbytečných kil. Také kila jedou dolů jako po másle. Ale pak najednou sestup začne váznout a dostavují se psychické stavy, kdy si říkáte, že je to všechno nanic, že všichni zhubnou, jen vy ne, že nemá cenu se tak trápit, že jídlo je to jediná radost, kterou máte, co byste z toho života měli…, a to je přesně stav mysli, který není náhoda, je to právě to stokrát nic umořilo osla, protože to způsobují hormony působící přes amygdalu k tomu, abyste redukovat přestali!

Proč? No protože základním úkolem hypothalamu je udržet tělo naživu a má zafixováno, že když má tělo tuky, tak mu neumře. A je to pravda – anorektik, který tuk ztratí přes tu únosnou míru, tak umírá, ani přes všechny lékařské zásahy je nelze zachránit, ale silný člověk, který má velké zdravotní problémy, vysoký krevní tlak, kloubní aparát opotřebovaný, tak žije – a to nepoměrně déle, než ten anorektik. Vždy se říkalo, že tlustý budou hubený a hubený studený! A o to, aby se právě toto nestalo, se stará hypothalamus – právě tím, že zajišťuje pro tělo zásoby tuku. Tělo má za povinnost ho vypotřebovávat.

Bohužel ani tělo, ani hypothalamus nedělají práci správně pro toto století a společnost. Tělo nevypotřebovává, protože nemůže, neboť jsme postaveni na denní práci na poli a tu už nikdo nevykonává a hypothalamus plní hlava nehlava. Potraviny jsou velice kalorické, jsou na dosah ruky a nemusíme kvůli nim hnout ani prstem. Pro hypothalamus ráj! Tak plní.

A má k tomu prostředky – hormony a emoce.

A ty emoce velmi podceňujete. Nálady nejsou v tom mozku jen tak! Berete hypothalamu tuky, o kterých je přesvědčen, že tělo je má na to, aby nezemřelo. O vás si myslí, že jste nepřítel těla číslo jedna, že mu ho chcete zabít!

Tak se stará všemi prostředky, aby se tuk z těla nedostal, takže našeptává a neustále otravuje a snaží se situaci zvrátit.

Takže na stokrát nic, které umořilo i osla, si dejte veliký pozor a buďte na stráži, aby do vás nedostával suroviny, které v danou dobu mohou poškodit tělo. Není to náhoda, je to přepečlivá práce hypothalamu a pokud se to stane, tělo prostě fyzikálně snížení udělat nemůže.

Informujte se u našich terapeutek a nechte si správně nastavit režim podle vašeho života, abyste se vyhnuli zbytečným nárůstům váhy.

Zdraví a kila dolů přeje

Lenka Náměstková, DiS.