Také máte v hlavě, že denní vážení je špatně?

Nenechte si toto, prosím, nikým namluvit, protože to platilo ve 20.století!!

Váhy byly co dílek, to kilogram a když dal lékař klientovi nějakou dietu, tak říkal, aby se nevážil denně, protože na těch váhách to nebylo vidět, že ten člověk pracuje a nikdo nehubne po kilech. Tak to mělo své opodstatnění a bylo to správně.

Ale nyní jsou váhy digitální, naprosto jasně vidíme, co s tím tělem děláme a dává nám to obrovskou možnost kontroly.

Ale samozřejmě musíte vědět, co se v tom těle děje. Z té váhy získáváme 3 údaje a každý něco znamená.

Snížení, stání, navýšení – oproti předchozímu dni.

Snížení znamená, že je vyprázdněný tuk a prostor po něm se smrštil.

Stání znamená, že je vyprázdněný tuk, ale prostor po něm zalila voda odvedle. Je to jako když máte v hrnečku hrneček, okolo něj vodu a když zvednete hrneček, voda se nalije na místo po hrnečku. Prostor není smrštěný.

Navýšení znamená, že je vyprázdněný tuk, ale mezi buňkami vznikl tlak z neodvedené metabolické vody. Prostor je roztažený.

Ale v tuto chvíli žádnou paniku, je to „v předsíni, ještě to není v obýváku“! Jde to vyhnat. Na to použijte diuretické čaje 3x denně, po snídani, po obědě, po večeři. Objeví se celý sestup, i se 100g dolů, které chtěl hypothalamus tou vodou zakrýt!!

Tak se nedejte, denně se važte – vždy po probuzení jděte na toaletu, byť bude jen malá, nazí pak na váhu a co navážíte, to si zapisujte. Když použijete www.jidelnicky.com, byť jen těch 5 dní zdarma na zkoušku, zapisování grafu vám zůstane, i kdybyste si nepřipláceli, to od nás máte jako bonus. Je to totiž důležité si to sledovat a nenechat to přerůstat.

Zdraví a kila dolů přeje
Lenka Náměstková, DiS.