„To musí být hloupost!“

5. 5. 2015

Alespoň to jsem si říkal, než jsem sám poprvé zjistil, jak funguje princip Systému asistovaného hubnutí® (SAH). O to větší bylo moje překvapení, když vidím, že to opravdu pomáhá a má to smysl. Klienti mají radost nejen z úspěšného hubnutí, ale hlavně z toho, že mají méně zdravotních problémů, které jsou spojeny právě s nadváhou (např. cholesterol) a celkově se cítí lépe díky snazšímu pohybu.

Na střední škole jsem, mimo jiné, studoval i obor logistika, který má svých pět základních pravidel. Konkrétně:

  1. správné zboží
  2. ve správný čas
  3. na správné místo
  4. ve správné kvalitě a množství
  5. za správnou cenu

Přeneseně se dá všech těchto pět bodů použít i v Systému asistovaného hubnutí®. Možná se teď ptáte „jak?“. Pokusím se Vám to proto vysvětlit v následujících bodech.

Nejjednodušší na pochopení jsou první dva body, jelikož v SAH jde hlavně o to, jaké správné jídlo jíst a kdy. Na tomto je nejlepší, že klienti nejsou nuceni trpět hlady jako v jiných případech, ale naopak mohou či dokonce musí jíst. Protože, požije-li se správné jídlo ve správný čas, pracuje tak pro vaše tělo, nikoli proti němu. Klienti jsou vždy překvapeni, že musí jíst, protože v jejich myšlenkách je zafixován fakt „když chci zhubnout, nesmím jíst“. Další zajímavostí je to, že hubnete a přitom jíte vaše oblíbené jídlo, slané i sladké.

Třetí bod je nejsložitější popsat, protože nikde není řečeno, kde máme jíst. Ale přeneseně se dá říci, že to je všude. Když je totiž ten správný čas, dá se najíst v práci, ve škole, doma, na cestách i v restauraci. Takto by se mohlo pokračovat v nespočtu míst a přitom každé z nich bude to správné.

Čtvrtý bod, tedy správná kvalita a množství, je v podstatě stejně důležitý jako správný čas, protože by se nemělo jíst ani málo, ani hodně. To se dá velice jednoduše hlídat, máte-li správný „měřák“. Na to stačí obyčejná miska, kterou má ovšem každý klient jinak velkou. Jaká je pro něj „ta pravá“ se dozví na edukaci u nutriční terapeutky SAH.

Posledním, pátým bodem, je samozřejmě stránka finanční. Různé diety jsou založeny na pilulkách či dokonce zázračných koktejlech, ale ruku na srdce: kolika lidem to pomohlo trvale? Po rapidním snížení váhy přijde za pár měsíců jo-jo efekt, který lidem jejich váhu navrátí, a oni musejí utrácet další a další finanční prostředky, pokud s tím chtějí znovu a znovu bojovat. S dodržením zásad SAH se ovšem dá tato cílová váha udržovat po celý život. A kde je ta finanční stránka? U SAH vám může stačit pouze jeden měsíc se zařazením do systému a když pochopíte, na čem je tento systém založen, už nebudete žádnou nutriční terapeutku potřebovat. Vše si budete hlídat sami a zdarma! Tedy abych byl přesný - budete muset platit za jídlo, ovšem to k životu stejně mít musíte.

Jsem přesvědčen, že Systém asistovaného hubnutí® je dobrou kombinací správné výživy, rozumného nakládání se svým tělem a přitom za přijatelnou cenu!

Bc. Jan Morávek
Marketingový pracovník