To snížení tam již je!

Jen není vidět a to dělá lidem velké problémy. V mozku se ihned objeví emoce – vše je nanic! Já se tady snažím a k ničemu to není! Dělám taková opatření s jídlem, cvičím a pořád to nenese výsledky!

Tak jakmile při vážení budete mít tento pocit, vzpomeňte si na to, co se vám tady budu snažit vysvětlit.

V těle některé reakce pracují v řádech vteřin, což jsou třeba reakce hormonů, některé v řádech hodin, což je třeba zpracování jídla a některé v řádech dní – například cholesterol se vyrábí 3 dny!

A tato časovost má obrovský význam, protože molekulová hmotnost sloučenin je různá a v těle se pořád něco děje! Hmotnost je vlastně neměřitelná hodnota. To, co měříme (a věřím, že naši klienti anebo lidé, kteří nás sledují, již pochopili význam denního vážení), to je nejpříbuznější hodnota po homeostáze, která se vytvoří přes noc. Proto to můžeme po vyprázdnění, byť malém, nazí, vážit.

To, co navážíme, tak je součet všech možných proměnných, které v těle proběhly, ale problém – a u některých lidí je opravdu velký, je v tom, že vše má v těle časový doběh! To, co počalo před třemi dny, kdy si ani nevzpomenete, že jste jedli surovinu, ze které se vyrobil cholesterol, tak se projeví dnes!

A zejména zadržovaní vody v těle dělá potom zkreslení hmotnosti. Snížení tam již je, jen je skryté a když se necháte tou emocí převálcovat, tak ustoupíte od praktických opatření, které kvůli snížení děláte a už jste na lopatkách!

Hypothalamus má volné ruce k plnění nesprávnou surovinou v nesprávnou dobu (připomínám, že neexistuje nevhodná suroviny, jen nevhodná surovina v nevhodnou dobu!) a zkazí počínající sestup! A pak se snížení neprojeví.

Když se ale nedáte a pokračujete v plnění rozepsaného jídelníčku, tak nedokáže zadržovat tu vodu navždy a projeví se úbytek, který tam již je!

Tak se nenechte válcovat, buďte trpěliví a pěkně s nadváhou pryč! :-)

Zdraví

Lenka Náměstková, DiS. udržující hmotnost z mládí
metodou Systém asistovaného hubnutí®