Vy myslíte, hypothalamus dělá

A zde jsme u jádra pudla. Vy si myslíte, že si řídíte stravu, ale to není pravda ze dvou fyzikálních důvodů.

Jednak nevidíme očima, ale mozkem a to konkrétně jeho částmi umístěnými v occipitální části lebky. A než se to tam dostane, tak hypothalamus má dávno před námi informace o tom, na co se dívá a zda je daná surovina zajímavá pro navýšení tuku do těla – což má v popisu práce!

A pakliže zjistí, že ano, vylije se hormon, a to je ten druhý fyzikální důvod, protože vy žádné hormony pod svým řízením nemáte! Je to konkrétně beta endorfin, kvůli kterému se tak cvičí – což je velice vtipné, protože je to spřažená reakce k dojedení :-) a Vy jdete jíst!

A když se vylije ten hormon, Vaše ruka nese jídlo do pusy!! Nehází ho po sousedovi, ani se nedrbete na hlavě, dáváte jídlo do úst! Je to pro nás veliká rána do ega, že jsme řízeni velice pečlivě tak, aby tuk do těla neustále přicházel.

Je to nádherně zařízené. Hypothalamus má v popisu práce do vás dostat tuk a tělo má za povinnost ho vypotřebovat.

Ale v dnešní době ani jeden nedělají svou práci správně.

Tělo nevydává a ani nebude, protože jsme stavěni na denní práci na poli a to již nikdo nedělá a ani pobyt ve fit centru to nenahradí, ale hypothalamus plní hlava nehlava, protože potraviny jsou velmi kalorické, na dosah ruky a nemusíme kvůli nim hnout ani prstem!

Takže ty nůžky se dnem za dnem rozevírají a vy se všichni hrozně divíte, že děláte všechna ta opatření a jste stále silnější.

Není něco špatně? Ano, je. Všechny ty dobré rady nevedou ke zdraví, naopak, ke stále větší nadváze, protože v těle je to prostě zařízeno jinak.

A pokud si to neuvědomíte, že Vy neřídíte stravu, tak budete pořád sílit, protože hypothalamus z hlavy nikdy nikam nepůjde! On je původcem toho jo-jo efektu! Vezmete mu tuky, ale on o ně nechce přicházet a snaží se tu situaci napravit. Vy si myslíte, že jste zhubli a je vše v pořádku, ale není!! Hypothalamus do vás zase tuky navrší zpátky, protože má zafixováno a průběhem milionů let potvrzeno, že když má tělo tuky, tak mu neumře!

Tělo mu hlásí, že je přetížené, ale on to nevyhodnocuje jako negativní. A jak to jde, zase kus uloží. Lidé v Americe váží přes 300 kg a nikdy se to nezastaví, pokud to nezastavíte VY!

Ale to je právě to, že se nemůžete obracet na sebe, ale na hypothalamus. A v tom vám již dnes umí poradit terapeutky pracující Systémem asistovaného hubnutí®, protože pracujeme s tím mozkem. Všichni vám řeknou – je to v hlavě! Ale co je v té hlavě a jak s tím pracovat, to vám řekneme jen my, protože už to umíme.

Udržuji již přes 15 let, tak se nebojte využít těchto zkušeností a dopřejte i Vy svému tělu příjemné udržování v jedné, jemu odpovídající, hodnotě hmotnosti.

Vaše

Lenka Náměstková, DiS.
diplomovaný nutriční terapeut pracující metodou Systém asistovaného hubnutí®