Základní potraviny jsou nejdůležitější složkou správné výživy!

Ano, v Systému asistovaného hubnutí® se nebavíme o prefabrikátech, pytlících, dochucovadlech, koření se solemi a dalšími výrobky průmyslu, který se nás snaží přesvědčit, že bez něj to nejde a že nám spoří čas!
Ale to právě není pravda. Často ani fyzicky nám příprava jídla netrvá déle než u těch prefabrikátů, jen prostě ta masáž z médií vyvolává ten dojem.
Když si například uděláte domácí noky tak, že večer, při vaření večeře, za 5 minut svaříte krupici a odložíte ji do spíže na druhý den, pak tam za studena zamícháte 1 vejce a dotáhnete hrubou moukou, tak to netrvá ani dalších 5 minut. A když jsem prozíravá a vodu dám vařit dříve, než jdu do spíže pro tu krupici, tak už se mi voda vaří a noky jsou za další 3 minuty navařené.
Ano, ty prefabrikované noky jsou za těch 5 minut vařené, ale druhý den s nimi zabijete vrabce, protože jsou nepoživatelné. Ty vaše můžete jíst další 3 dny, protože to budou stále Vaše noky!

Stejně tak je to s tvrzeními, že základní suroviny neobsahují dostatečně ty potřebné živiny. Kdo čte Velíška, pak ví, že i ty nejmenší množství, která se v potravinách nacházejí, tak několikrát přesahují množství, která my potřebujeme. Problém je ale jinde a na ten už zase nikdo neupozorňuje! Pokud totiž nečistíte ovocem a zeleninou střevní klky denně, pak vám jarní detoxikační kůra naprosto nic nespraví!

Základní potraviny jsou to, co byste měli preferovat. Čím vícekrát průmysl obrátí surovinu v rukou, tím méně je to poživatelné. Samozřejmě, že určitý stupeň vývoje musíme podstoupit – průmysl nás připravuje na kosmický věk:-), ale jde o to, abychom netolerovali šlendrián, a když šunka chutná jako luncheon meat, tak to asi nebude šunka – a na toto upozorňovat a výrobce takových patvarů máčet ve Vltavě!

Vybírejte základní potraviny, jako jsou ovoce, zelenina, maso, vejce, mléčné výrobky, obiloviny, luštěniny a vařte! Nestojí Vás to cizí čas! Je to jediný Váš osobní čas! Mějte to na paměti a neplýtvejte časem na zbytečnou práci, když ho můžete využít pro sebe.
A zjistíte, že toho času není ani tolik, kolik jste si mysleli.