Metabolické harakiri

4. 3. 2013

Hubnutí bez cvičení?

Také máte v hlavě tisíckrát opakované tvrzení o tom, že bez sportu nejde hubnout? A děláte ve světle tohoto tvrzení různá tělesná cvičení a stále bez výsledku?

Pak byste měli vědět, že je toto tvrzení mylné a bez dalších opatření, které byste určitě udělat měli, ale které už nikdo veřejně neříká, tak určitě nezhubnete.

Jako to? Proč ne? Vždyť to všude říkají! V televizi, v rozhlase, lékaři, kamarádi, terapeuti, výživoví poradci...

Bohužel všichni podlehli omylu, který se ale ani neustálým opakováním nestane pravdou!

Navíc když Vám to nejde, tak na dotaz, proč to nejde, tak dostanete odpověď, že špatně cvičíte, že máte přidat, že špatně jíte, že je třeba snížit porce a další výborná odpověď je, že se vám mění tuky na svaly!!

Jenže to je jen pidičást toho, co se vám v tom těle děje.

Celý popis najdete v sekci pohyb.

Jak je to tedy s tím cvičením?

Aby nevznikla nějaká mýlka – pohyb je pro tělo důležitý a nic proti němu nemám. Jestliže si s dětmi půjděte zapinkat badmington nebo volejbal, vyjdete schody místo toho, abyste jeli výtahem, tak nemám nic proti tomu. Mám však velké výhrady k tomu, aby se sport používal v redukci! Mužů se to tolik netýká, protože těch se voda ani tuky nedrží, ale zejména ženy se tím dostanou do metabolické pasti, ze které se samy již nedokáží dostat!

Pod tlakem zmíněných tvrzení začnou více cvičit, méně jíst a spáchají samy na sobě metabolické harakiri.

Pokud se v takové situaci nacházíte, neváhejte nás kontaktovat, protože dokážeme tělo z takové situace vytáhnout a nastavit podmínky správné redukce pouze základním jídlem.

Systém asistovaného hubnutí zastřešuje nestátní zdravotnická zařízení Středočeského, Libereckého, Karlovarského a Jihočeského kraje, terapeuti jsou odborníci, kteří mají znalosti biochemie těla a dovedou je použít ve váš prospěch. Redukce s námi není žádná nahodilost zhubnutí, ale přesně řízená práce, která vede ke snížení nadváhy (viz napsali o nás).

Tématu hubnutí bez diet a cvičení se dále věnuje speciální článek Jíst vše, necvičit a zhubnout.

diplomovaný nutriční terapeut
Lenka Náměstková, DiS.