Ženy po 40? Lovná zvěř!

23. 10. 2016

Ano, ještě nechtějí vypadat jako staré skříně a mají peníze na to, aby se o sebe postaraly. Toho zneužívají všelijací hochštapleři, kteří o výživě ani nemají ponětí a opakují 50, 60 let staré informace, které nikdo nereviduje a nikomu není divné, že to nefunguje!

Všichni jsme si vědomi toho, že rychlost našeho metabolického obratu klesá s věkem. To, co zvládne obrat dvacetileté dívky, to již nezvládne obrat třicetipětileté ženy a když přijde čtyřicítka, je to jako když vypnete vypínač! Co šlo, to nejde. Všechny běžně používané postupy začínají selhávat.

A ponejvíce jsou to právě tyto ženy, které vyhledávají pomoc odborníků v naději, že zastaví postupný vzestup hmotnosti, který je právě často způsobem starými stravovacími návyky, jež jsou poplatné minulému století, ale doba se změnila a jídelníček bohužel zůstal při starém (viz článek Normální jídlo). Z toho pramení neustálé nárůsty hmotnosti, které jsou ještě znásobeny pomaleji fungujícím metabolickým obratem.

A co se těmto ženám dostane za informace? Že mají cvičit, že bez toho to nejde! Ale jejich metabolický obrat se zpomalil! Cvičení již nepomáhá! Děvčatům se neodbourává metabolická voda, kterou si v těle samy cvičením vyrobí – což ale bohužel většina fit trenérů ještě zřejmě ani nezaregistrovala! Takže dostane informaci, že musí cvičit více! Tak začne, ale ta situace je najednou ještě horší – místo aby ubývala, setrvale tloustne (viz Pohyb). A když se tedy dotazuje, proč nehubne, tak jí trenéři řeknou ve většině případů, že tedy špatně jí. Tak ona přestane k tomuto všemu ještě jíst a dostane se do takové metabolické pasti, ze které již nevyleze.

Takže děvčata – rozum do hrsti, zkontrolujte si, že po cvičení o dva dny déle máte o 200g méně. A pokud ne, tak necvičte, protože vaše tělo tu vyrobenou metabolickou vodu nedokáže odbourat a cvičením byste si jen uškodily. Je výhodnější nejdříve zbavit tělo tuku (to děláme jen nastavením jídelníčku, i když jíte úplně všechny suroviny) a pak cvičit pro sebe a pro radost. :-)

Vaše

Lenka Náměstková, DiS.
Diplomovaná nutriční terapeutka

ass="articleListLink">Zpět na přehled článků